S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

*AKCE! 5% SLEVA* Při použití kódu: bio5 v našem e-shopu BIORENESANCE.CZ  /  O nás  › VELKOOBCHOD   Imunita & Vitalita   Nachlazení & Chřipka


Úvod »» Salvia Paradise Adžika Balení: 100 g


        

Salvia Paradise Adžika Balení: 100 g

k dispozici

 

Skladem: za 1 - 5 dnů
EAN kód: 8595595913375
Naše cena bez DPH : 51,30 Kč (2,05 EUR)
Naše cena s DPH (15 %):
59,00 Kč (2,36 EUR)

do košíku:
  ks  
Hlídací pes

popis produktu:

Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.

Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.

Použití:
Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespoň jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje, a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.

Lilky s vlašskými ořechy a adžikou – potřebujeme:

  • 1 kg lilku,
  • 300 g vlašských ořechů,
  • 7 lžic oleje,
  • 1–2 vrchovaté lžičky adžiky,
  • 1 lžičku chilli (nebo dle chuti),
  • 1 červenou cibuli,
  • sůl,
  • čerstvý koriandr.

Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme – vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Nejžádanější

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZGFiYmNkM
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: