Děkujeme za přízeň a přejeme příjemný nákup.
Doporučujeme
TOP produkty
Úvod »» Salvia Paradise Adžika Balení: 100 g
Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.
Použití:
Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespoň jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje, a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.
Lilky s vlašskými ořechy a adžikou – potřebujeme:
Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme – vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
BylinyBylin.cz
Čechova 237
Lednice 691 44
info(a)bylinybylin.cz
720 217 546
IČO: 75647711, DIČ: CZ7962304053
č.ú.: ČR: 2400221418/2010, SR: 2900221414/2010
Vytvořeno systémem www.webareal.cz