S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Vážení zákazníci,

nakupovat můžete nadále přes náš hlavní e-shop

na webové adrese: www.BioRenesace.cz

Děkujeme za přízeň a přejeme příjemný nákup.

  VSTOUPIT  

  DO E-SHOPU  


Podporuje mojeID

Doporučujeme

Naše cena 903,50 Kč (36,14 EUR)
Naše cena 899,00 Kč (35,96 EUR)

TOP produkty

arr3Nejprodávanější byliny bylin .: TOP 21 .:1, Anona - Graviola - Guanabana - celkové posílení, detoxikace, civilizační onemocnění 2, Chlorella... arr3Anona - Graviola - Guanabana.: jedinečná bylina z peruánské Amazonie .:Anona - Graviola - Guanabana Annona muricata L. Běžné názvy: graviola, soursop, brazilská papaya,... arr3Gotu-kola - Pupečník asijský - Brahmi Elixír mládí, harmonie a moudrosti. Brahmi znamená v sanskrtu vědomí či moudrost. Ve východní... arr3Ašvagandha - Indický ŽenšenAšvaganda regeneruje, uvolňuje od stresu, dodává energii a působí proti nespavosti WITHANIA...

Úvod »» Salvia Paradise Kombucha násada Balení: 1 ks


        

Salvia Paradise Kombucha násada Balení: 1 ks

 

EAN kód: 8595595903086
Naše cena bez DPH : 129,57 Kč (5,18 EUR)
Naše cena s DPH (15 %):
149,00 Kč (5,96 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

popis produktu:

Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.

Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již kolem roku 200 před naším letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852.

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou užívat děti od tří let. Doporučuje se pít jednu skleničku ráno na lačno a dvě během dne před jídlem. Zpočátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

  • čaj černý nebo zelený – množství 2–8 g na 1 litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon,
  • cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g na 1 litr,
  • nádobu na kvašení kombuchy – nejlépe skleněnou,
  • kombuchovou násadu.

Při výrobě kombuchy je třeba dbát na hygienu a používat čisté nádobí, řádně omyté vodou, bez zbytků saponátů.

Postup:

Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C. Na výrobu čaje použijte převařenou vodu. Po vychladnutí vlijte celý obsah násady do kvasné nádoby. Fungus z násady většinou klesne ke dnu. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21–24 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7–20 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
V období zrání nápoje se na povrchu začíná formovat nová dceřiná kombucha. Nejprve se začne vytvářet slabý bělavý povlak. V této fázi může kombucha vyvolat mylný dojem, že se na povrchu tvoří plíseň. Časem se dceřiná kombucha rozroste a vytvoří zátku po celém povrchu připravovaného nápoje. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Mladé fungusy se většinou drží na povrchu připravovaného nápoje, zralejší fungusy se mohou držet u dna, což není na závadu. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. Hotový kombuchový nápoj, pokud jej nespotřebujete, skladujte v lednici, zpomalíte tím proces zrání a změnu chuti.

Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani být přítomny jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být umístěna v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocet, v němž je kombucha uchovávána kvalitní po neomezenou dobu. Násada je vhodná na 5 l čaje, dále ji lze pak již neomezeně množit.

Pozor během zrání může dojít k promáčknutí obalu lahve - toto není na závadu.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

KATALOG

E-SHOP Nejžádanější byliny Novinky Všechny produkty Značky Byliny a bylinné produkty Čaje, nečaje, káva Doplňky stravy Koření, olej, sůl Medicinální houby Ovocné a zeleninové prášky Proteiny rostlinné Superpotraviny - Superfoods Sušené plody, ořechy, semena Zdravotní pomůcky Adaptogeny - životabudiče Afrodiziaka - elixíry lásky Anabolizéry - byliny síly Antioxidanty - elixíry mládí Detoxikace - očista těla Imunostimulanty - imunita Nootropika - mozková výživa Relaxanty - relaxační byliny Stimulanty - energizéry Štíhlá línie ostatní... Orgány, tělesné soustavy Zdravotní potíže Acai - Assai Alfalfa - Vojtěška Aloe Vera Anona - Graviola - Guanabana Aronie - Černý Jeřáb Astragalus - Kozinec blanitý Ašvaganda - Indický Ženšen Bacopa Monnieri - Brahmi Citrónová tráva - Lemongrass Čaga - Inonotus Obliquus Česnek medvědí - Allium ursinu Dračí krev - Sangre de Drago Gotu kola - Pupečník - Brahmi Guarana - Paullinia cupana Chia - Salvia Hispanica Chlorella Jiaogulan - Pětillistý ženšen Kakaové boby - Theobroma cacao Klanopraška - Schizandra Konopí - Cannabis sativa Kotvičník - Tribulus Kustovnice - Goji Lapacho - Pau D´ Arco Maka horská - Lepidium meyenii Maqui - Aristotelia chilensis Meruňková jádra - B17 Mladý ječmen - Hordeum vulgare Moringa Mučenka pletní Mumio - Shilajit Neem - Azadirachta indica Noni - Morinda citrifolia Nopal - Opuntia ficus indica Ostropestřec mariánský Rakytník Reishi - Ganoderma Rozchodnice růžová - Rhodiola Spirulina - Arthrospira Stévie sladká - Stevia Šatavari - Chřest hroznovitý Šungit Tulsi - Bazalka posvátná Vilcacora - Uňa de Gato Ženšen pravý - Panax Ginseng

Kontakty

BylinyBylin.cz

Adresa: Čechova 237

PSČ: Lednice 691 44

Email: info(a)bylinybylin.cz

Telefon: 720 217 546

ZjY0Yzc4O
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod


Zadejte Váš e-mail: