Děkujeme za přízeň a přejeme příjemný nákup.
Doporučujeme
TOP produkty
Úvod »Orgány, tělesné soustavy»Ledviny, močové cesty » Kombu - Mořská řasa 100g | Salvia Paradise
Mořská řasa KOMBU - Laminaria japonica
Kombu (u nás známá jako Kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z řas nejbohatších na jód. Kombu je bohatá také na kyselinu glutamovou a vitamíny jako A, B1, B12, C.
Mořská řasa Kombu je tradiční součást japonské kuchyně. Má nezaměnitelnou mořskou chuť a vůni. Mořská řasa je běžně využívána jako jakákoliv jiná běžná zelenina. Avšak oproti běžné zelenině obsahuje mnohonásobně větší množství minerálních látek, především vápníku, jodu, železa, hořčíku a zinku. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
Mořská řasa kombu patří k typicky zásadotvorným potravinám, které snižují zakyselení organismu.
Mořskou řasa kombu by měla být v malém množství zastoupena v jídelníčku, díky velkému obsahu jódu se ani velké dávky nedoporučují. O to více dokážeme využít jejich benefitů.
Použití: Mořskou řasu musíme z důvodu lepší využitelnosti látek povařit do změknutí. Přidáváme do polévek, luštěnin či salátů. Řasy servírujte v malých množstvích, ale pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin(zkracuje se doba přípravy) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel. Pokud budete řasu kombu chtít vařit, doporučujeme ji před tím na cca jeden den(nejméně 1hod.) namočit ve vodě. Řasa změkne a zkrátí se doba jejího vaření.
BylinyBylin.cz
Čechova 237
Lednice 691 44
info(a)bylinybylin.cz
720 217 546
Vytvořeno systémem www.webareal.cz