KATALOG
Úvod »Orgány, tělesné soustavy»Játra » Lapacho červené mletá kůra 100g, Salvia Paradise
Léčivé účinky těchto stromů byly využívány Indiány z kmene Inků. To, co Inkové již dávno věděli, bylo vědci nyní objeveno znovu. Stalo se tak zejména zásluhou lékaře Dr. Paula Martina, který dlouhodobě sledoval lidové léčitelství mezi jihoamerickými indiány. Zjistil, že potomci Inků, kmen Callawaya v mnoha případech používají k léčbě kůru jistého stromu Lapacho.
Jedná se o strom z rodu Bignoniaceaen a má mnoho botanicky příbuzných druhů v Americe i Africe. Květy jihoamerických tropických stromů jsou masožravé, živí se hmyzem. Tím se odlišují od svých afrických příbuzných, u nichž nebyl zjištěn významnější léčebný efekt. Z jihoamerických Lapacho mají největší léčivé účinky Lapacho Colorado a Lapacho Morado, tzv. červená Lapacha. Právě tyto druhy indiáni používají.
Pěstování, sběr, zpracování a doprava podléhá přísné kontrole.
Kůra ze stromu lapacho (Tabebuia impetiginosa) je zpracovávána v potravinářském standardu, avšak dle vyhlášky č. 58/2018 Sb, která platí od 1. 11. 2018, nesmí být použita jako potravina či doplněk stravy. Kůru tedy dodáváme pouze jako surovinu k vnějšímu použití a k dalšímu zpracování (např. v kosmetice).
BylinyBylin.cz, Čechova 237, Lednice 691 44
tel.: 720 217 546, email.: info@bylinybylin.cz
IČO: 75647711, DIČ: CZ7962304053,
č.ú.: pro ČR: 2400221418/2010, pro SR: 2900221414/2010, IBAN:CZ2220100000002900221414
UPOZORNĚNÍ: Podle nařízení Evropského parlamentu a rady ES č.. 1924 z roku 2006, nemohou být žádným potravinám přiřazovány jiné výživová a zdravotní tvrzení kromě povolených. Všechny informace o výživových a zdravotních tvrzeních uvedené na naší stránce jsou pouze souborem informací volně přístupných z domácích a zahraničních informačních zdrojů a za žádných okolností nejsou důkazem o skutečném působení potraviny popřípadě její nutričních a léčivých účincích. Pokud chce spotřebitel přesné informace podložené odbornými a vědeckými studiemi je důležité seznámit se s nimi prostřednictvím všech dostupných odborných zdrojů. Možné kladné, ale i nežádoucí účinky potravin a doplňků stravy je třeba před použitím vždy konzultovat se svým lékařem!