KATALOG
Až do začátku 20. století, kdy byl isolován alliin, však zůstávalo záhadou, jaká účinná látka je zodpovědná za antibiotické vlastnosti česneku. Antibakteriální účinek alliinu je však aktivován až když se dostane do kontaktu s enzymem alliinázou, tím vznikne allicin, látka se širokospektrálními antibiotickými vlastnostmi.
Tento širokospektrální antibiotický účinek byl ověřen za 1. světové války, kdy pomocí česneku byly úspěšně léčeny zanícené rány a amébovité infekce. Později byl potvrzen účinek proti původci tuberkulózy, salmonelózy, chřipkovým virům.
Byl prokázán také účinek proti bakteriím způsobujícími žaludeční vředy, v některých případech je účinný i proti zlatému stafylokoku. Má významné protiplísňové účinky, zejména proti kvasince Candida albicans.
BylinyBylin.cz, Čechova 237, Lednice 691 44
tel.: 720 217 546, email.: info@bylinybylin.cz
IČO: 75647711, DIČ: CZ7962304053,
č.ú.: pro ČR: 2400221418/2010, pro SR: 2900221414/2010, IBAN:CZ2220100000002900221414
UPOZORNĚNÍ: Podle nařízení Evropského parlamentu a rady ES č.. 1924 z roku 2006, nemohou být žádným potravinám přiřazovány jiné výživová a zdravotní tvrzení kromě povolených. Všechny informace o výživových a zdravotních tvrzeních uvedené na naší stránce jsou pouze souborem informací volně přístupných z domácích a zahraničních informačních zdrojů a za žádných okolností nejsou důkazem o skutečném působení potraviny popřípadě její nutričních a léčivých účincích. Pokud chce spotřebitel přesné informace podložené odbornými a vědeckými studiemi je důležité seznámit se s nimi prostřednictvím všech dostupných odborných zdrojů. Možné kladné, ale i nežádoucí účinky potravin a doplňků stravy je třeba před použitím vždy konzultovat se svým lékařem!