Děkujeme za přízeň a přejeme příjemný nákup.
Doporučujeme
TOP produkty
Úvod »» Salvia Paradise Kombucha násada 300 ml
Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečném množství kvasného čajového roztoku, pro okamžité rozmnožení kombuchy.
Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již 200 před naší letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852. Jedná se o prověřený, přírodní a velice účinný způsob léčby.
Kombucha je není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je stimulována kofeinem, theobrominem a theofylinem ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od ketré se později oddělují houby dceřiné - houba se množí.
Účinky kombuchy jsou velmi dobře popsány. Kombucha podporuje přirozenou obranyschopnost těla. Detoxikuje organismus a odvádí z těla nashromážděné jedy a těžké kovy - pomáhá odbourávat alkohol i hladinu nikotinu v krvi. Byl prokázán vliv kombuchy na alergie, astma, kožní onemocnění. Kombucha reguluje zažívání, trávení, střevní mikroflóru a vyprazdňování. Má vliv na nervové poruchy, odstraňuje stres a pomáhá při nespavosti. Podporuje metabolismus a napomáhá snižovat nadváhu. Hodí se při sportovních režimech. Kombuchu můžeme použít zevně na obklady při spálené kůži. Experimentálně je využívána před transplantací kůže na otevřené rány.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Pití před jídlem je vhodné zejména při dietních plánech. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Co potřebujeme:
Postup:
1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C
2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy(nejlépe hladkou stranou nahoru) na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24 oC a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 oC. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Násada obsahuje fungus cca 7x7cm a kvasný čajový roztok v kterém je kombuchy uchovávána obsah je cca 300ml - 320g
BylinyBylin.cz
Čechova 237
Lednice 691 44
info(a)bylinybylin.cz
720 217 546
Vytvořeno systémem www.webareal.cz