S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

Vážení zákazníci,

nakupovat můžete nadále přes náš hlavní e-shop

na webové adrese: www.BioRenesace.cz

Děkujeme za přízeň a přejeme příjemný nákup.

  VSTOUPIT  

  DO E-SHOPU  


Podporuje mojeID

Doporučujeme

TOP produkty

arr3Nejprodávanější byliny bylin .: TOP 21 .:1, Anona - Graviola - Guanabana - celkové posílení, detoxikace, civilizační onemocnění 2, Chlorella... arr3Anona - Graviola - Guanabana.: jedinečná bylina z peruánské Amazonie .:Anona - Graviola - Guanabana Annona muricata L. Běžné názvy: graviola, soursop, brazilská papaya,... arr3Gotu-kola - Pupečník asijský - Brahmi Elixír mládí, harmonie a moudrosti. Brahmi znamená v sanskrtu vědomí či moudrost. Ve východní... arr3Ašvagandha - Indický ŽenšenAšvaganda regeneruje, uvolňuje od stresu, dodává energii a působí proti nespavosti WITHANIA...

Úvod »» Salvia Paradise Kombucha násada 300 ml


        

Salvia Paradise Kombucha násada 300 ml

násada pro výrobu kvašeného čaje - Kombucha

 

Číslo produktu: SPS676
Výrobce: Salvia paradise
EAN kód: 8595595903086
Naše cena bez DPH : 123,14 Kč (4,93 EUR)
Naše cena s DPH (21 %):
149,00 Kč (5,96 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

popis produktu:

Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečném množství kvasného čajového roztoku, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již 200 před naší letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852. Jedná se o prověřený, přírodní a velice účinný způsob léčby.

Kombucha je není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je stimulována kofeinem, theobrominem a theofylinem ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od ketré se později oddělují houby dceřiné - houba se množí.

Účinky kombuchy jsou velmi dobře popsány. Kombucha podporuje přirozenou obranyschopnost tělaDetoxikuje organismus a odvádí z těla nashromážděné jedy a těžké kovy - pomáhá odbourávat alkohol i hladinu nikotinu v krvi. Byl prokázán vliv kombuchy na alergie, astma, kožní onemocnění. Kombucha reguluje zažívání, trávení, střevní mikroflóru a vyprazdňování. Má vliv na nervové poruchy, odstraňuje stres a pomáhá při nespavosti. Podporuje metabolismus  a napomáhá snižovat nadváhu. Hodí se při sportovních režimech. Kombuchu můžeme použít zevně na obklady při spálené kůži. Experimentálně je využívána před transplantací kůže na otevřené rány.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Pití před jídlem je vhodné zejména při dietních plánech. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

  • Čaj černý, zelený nebo bylinkový (šípek, heřmánek, bez, meduňka, kopřiva)- množství 2-8 g litr
  • Cukr řepný nebo třtinový - množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy(nejlépe hladkou stranou nahoru) na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24 oC a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.

4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 oC. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7x7cm a kvasný čajový roztok v kterém je kombuchy uchovávána obsah je cca 300ml - 320g

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Kombucha
Jiří Fukala
27.03.2014 09:16
img
Re: Kombucha
bylinybylin.cz
02.04.2014 15:58

KATALOG

E-SHOP Nejžádanější byliny Novinky Všechny produkty Značky Byliny a bylinné produkty Čaje, nečaje, káva Doplňky stravy Koření, olej, sůl Medicinální houby Ovocné a zeleninové prášky Proteiny rostlinné Superpotraviny - Superfoods Sušené plody, ořechy, semena Zdravotní pomůcky Adaptogeny - životabudiče Afrodiziaka - elixíry lásky Anabolizéry - byliny síly Antioxidanty - elixíry mládí Detoxikace - očista těla Imunostimulanty - imunita Nootropika - mozková výživa Relaxanty - relaxační byliny Stimulanty - energizéry Štíhlá línie ostatní... Orgány, tělesné soustavy Zdravotní potíže Acai - Assai Alfalfa - Vojtěška Aloe Vera Anona - Graviola - Guanabana Aronie - Černý Jeřáb Astragalus - Kozinec blanitý Ašvaganda - Indický Ženšen Bacopa Monnieri - Brahmi Citrónová tráva - Lemongrass Čaga - Inonotus Obliquus Česnek medvědí - Allium ursinu Dračí krev - Sangre de Drago Gotu kola - Pupečník - Brahmi Guarana - Paullinia cupana Chia - Salvia Hispanica Chlorella Jiaogulan - Pětillistý ženšen Kakaové boby - Theobroma cacao Klanopraška - Schizandra Konopí - Cannabis sativa Kotvičník - Tribulus Kustovnice - Goji Lapacho - Pau D´ Arco Maka horská - Lepidium meyenii Maqui - Aristotelia chilensis Meruňková jádra - B17 Mladý ječmen - Hordeum vulgare Moringa Mučenka pletní Mumio - Shilajit Neem - Azadirachta indica Noni - Morinda citrifolia Nopal - Opuntia ficus indica Ostropestřec mariánský Rakytník Reishi - Ganoderma Rozchodnice růžová - Rhodiola Spirulina - Arthrospira Stévie sladká - Stevia Šatavari - Chřest hroznovitý Šungit Tulsi - Bazalka posvátná Vilcacora - Uňa de Gato Ženšen pravý - Panax Ginseng

Kontakty

BylinyBylin.cz

Adresa: Čechova 237

PSČ: Lednice 691 44

Email: info(a)bylinybylin.cz

Telefon: 720 217 546

MjIyOWZkNG
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod


Zadejte Váš e-mail: