KATALOG
- jedno-buněčná zelená řasa, skládající se až z 60% z vysoce kvalitního rostlinného proteinu,
obsahuje mnoho esenciálních vitamínů, minerálů a stopy základních a druhotných rostlinných substancí
Vyniká svými detoxikačními schopnostmi, tzn. že neutralizuje nebo odbourává jedovaté látky z těla,
obzvláště těžké kovy, čímž pomáhá organismu bojovat proti rakovině všech orgánů v těle.
Zlepšuje trávení a vyrovnává pH těla.
Chrání před srdečními chorobami, snižuje krevní tlak a odbourává nadbytečný cholesterol.
Podporuje tvorbu červených krvinek.
Upravuje metabolismus cukru.
Díky velkému množství slunečního svitu a schopnosti fotosyntézy je Chlorella zdrojem drahocenných výživných látek.
Zvláště cenná je pro svůj vysoký obsah rostlinného proteinu (až 60%).
Tělo dokáže lépe využít proteiny rostlinné než ty živočišné, neboť rostl.proteiny jsou menší a méně složité.
Rostlinné proteiny zajišťují zdravé svaly a tkáň a tělo.
Napomáhá také k produkování „neurotransmiterů“ (přenašeče nervových vzruchů), např. serotoninu, jež je důležitý pro mozek.
Po strávení jsou bílkoviny rozštěpeny na aminokyseliny, které mohou být tělem absorbovány bez větší ztráty energie.
Chlorela řasa obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin, jakož i mnoho neesenciálních aminokyselin.
Tělo si nemůže samo vyrábět esenc. aminokyseliny a proto tyto musí být obsaženy ve stravě.
Chlorela neobsahuje pouze vitamíny a minerály, ale také různá rostlinná barviva, např. chlorofyl – zelené barvivo v rostlinách.
BylinyBylin.cz, Čechova 237, Lednice 691 44
tel.: 720 217 546, email.: info@bylinybylin.cz
IČO: 75647711, DIČ: CZ7962304053,
č.ú.: pro ČR: 2400221418/2010, pro SR: 2900221414/2010, IBAN:CZ2220100000002900221414
UPOZORNĚNÍ: Podle nařízení Evropského parlamentu a rady ES č.. 1924 z roku 2006, nemohou být žádným potravinám přiřazovány jiné výživová a zdravotní tvrzení kromě povolených. Všechny informace o výživových a zdravotních tvrzeních uvedené na naší stránce jsou pouze souborem informací volně přístupných z domácích a zahraničních informačních zdrojů a za žádných okolností nejsou důkazem o skutečném působení potraviny popřípadě její nutričních a léčivých účincích. Pokud chce spotřebitel přesné informace podložené odbornými a vědeckými studiemi je důležité seznámit se s nimi prostřednictvím všech dostupných odborných zdrojů. Možné kladné, ale i nežádoucí účinky potravin a doplňků stravy je třeba před použitím vždy konzultovat se svým lékařem!