ESHOP

.: TOP KATEGORIE .:

Adaptogeny

Afrodiziaka

Ajurvéda

BRAHMIHILLS (Bacopa) 60 Vegan kapslí | Herbal Hills

Antidepresiva

Byliny

Čaje, nečaje

Spirulina Bio 300 tablet | Hanoju

Detoxikanty

Green soul food

Doplňky stravy

SHIITAKE houbičky 50g-1kg

Houby léčivé

BetaGlukan BIOcell 90 kapslí á 360mg | Mycomedica

Imunostimulanty

Superpotraviny

Konopné semínko celé 200g-1kg

Sušené plody

Uvedené články a popisy slouží pro informační a vzdělávací účely. Informace jsou sepsány na základě vědeckých studií(člověk, zvíře, in vitro), klinické zkušenosti nebo tradičního využití. Pokud chcete použít byliny a doplňky stravy k léčbě konkrétních nemocí, poraďte se s lékařem.


Nedejme si přírodu


Podporuje mojeID


výroba rybízového vína

Rybízové víno. Dobře vyzrálý rybíz dáme i se stopkama do dřevěné nádoby a necháme v ní asi týden, aby ovoce změklo a začalo kysati. Denně musíme promíchati, aby neplesnivělo a přikrýti, aby se neznečistilo prachem. Když ovoce dosti změklo, počneme ho lisovati. Vylisovanou čistou šťávu smícháme se stejným dílem vody (1: 1). Na 1l směsi přidáme pak 400g krystalového cukru, nebo dobrého medu a naplníme nádobu, nejlépe doudek od vína, až do 3/4 tak, aby směs mohle kysati. Potom nádobu lehce zazátkujeme a uložíme, kde teplota neklesá pod 12°C.
Když ovoce dosti změklo, počneme ho lisovati. Vylisovanou čistou šťávu smícháme se stejným dílem vody (1:1). Na 1l směsi přidáme pak 400g krystalového cukru, nebo dobrého medu a naplníme nádobu, nejlépe doudek od vína, až do 3/4 tak, aby směs mohle kysati. Potom nádobu lehce zazátkujeme a uložíme, kde teplota neklesá pod 12°C.

Aby se šťáva s cukrem sloučila, jest nutno asi 8 dní denně dřevěnou hůlkou šťávu promíchati, nebo soudkem zahýbati. Druhý týden stačí zamíchati třikrát, třetí a čtvrtý týden jenom dvakrát. Pak soudek uzavřeme a dáme do studené místnosti do doby stáčení.

Poté stáčíme víno do lahví, až příjdeme na kvasinky na spodku soudku. Víno však můžeme stočit a píti za kratší dobu v tom případě, když bylo ponecháno v teplejší místnosti a prodělalo proces kvašení za kratší dobu.

Kvalita vína je však závislá na jeho stáří a čím je starší, tím je lepší . Zdálo-li by se nám víno příliš silné a málo sladké, což záleží právě na jeho stáří, pak můžeme přidat na každý litr vína několik dkg cukru, nebo medu. V tom případě musíme nechat víno opět delší dobu v soudku a opět dobře promíchat. Velikou výhodu takové víno má, že nevyžaduje žádného ošetřování, nebo přílévání, ať je nádoba plná, nebo jen zčásti. Víno tím naprosto netrpí a vydrží stejně.

V malém množství se toto víno dá vyrábět i v lahvích. Postup výroby je stejný, jak bylo již uvedeno. Lahve však nesmí být plné a těsně uzavřené, protože by při kvašení praskly. Při výrobě tohoro vína nesmíme míchat bílé plody s červenými. Je nutno dáti každé zvlášť.

 

 

 

 

ZmM1ZjM1Nj